Hızlı ve Lezzetli Bir Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır ?

Salatalık Turşusu
  • Görüntüleme
    448

Ceyda Artun ile Defya mutfağında bu hafta sizlere hızlı bir salatalık turşusu tarifi hazırladık. Ceyda Artun‘un Lurch Mandolin kullanarak hazırladığı bu leziz tarife bayılacaksınız!

Yapılışı: Lurch Mandolin kullanarak salatalıklarımızı en ince ayarda doğruyoruz. Bir kaseye alarak üzerine tuz ekliyoruz. Elimizle ovuyoruz, ardından tuzlu salatalıkları yarım saat kadar bekletiyoruz. Salatalıkları suyunu salması için bekletirken salamuramızı hazırlamaya geçiyoruz. Salamura için elma sirkesi, pirinç sirkesi pul biber ve agaveyi çırpıyoruz. Yarım saatin sonunda salatalıkların suyunu bıraktığını görüyoruz. Salatalıklarımızı süzdükten sonra içme suyu ile yıkıyoruz. Bir kavanoza alıp üzerine salamuramızı döküyor ve aralara sarımsakları sıkıştırıyoruz. Daha sonra buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. 2 saat sonunda hazır salatalık turşumuz yemeğe hazır olacaktır.

Afiyet olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X